DE OMGEVING

Het Torentje van Jut

Het Torentje van Jut

De rust van Laag Soeren, de natuur van de Veluwe, de voorzieningen van Dieren en het stadse van Arnhem en Apeldoorn: op deze plek heb je alles binnen handbereik. Het erf de Piétrain Hoeve ligt vlak achter het historische Huis Laag Soeren aan de voet van de Soerense Enk.

Huis Laag Soeren
In het weiland naast het erf staat het Priesnitzmonument, ook wel Torentje van Jut genoemd. Het monument is gebouwd ter ere van vier watergeneeskundigen, die in de negentiende eeuw op de landerijen van Huis Laag Soeren een geneeskrachtige badinrichting lieten bouwen. De komst van deze badinrichting en daardoor de toestroom van vele welgestelde patiënten betekenden werkgelegenheid en welvaart voor de inwoners van Laag Soeren. In het gebied zie je nog veel sporen uit deze tijd. De Soerense Enk waaraan dit erf ligt is er daar een van. In dit gebied liggen daarnaast veel traditionele boeren erven, mooie lanen en landerijen.

Nationaal Park Veluwezoom
Vanaf de Priesnitzlaan nummer 10 is het nog geen 300 meter lopen naar Nationaal Park Veluwezoom, dat daarmee dus letterlijk om de hoek ligt. In het natuurgebied kunt u prachtig fietsen, wandelen en paardrijden. Er zijn diverse routes uitgezet en op observatiepost De Elsberg heeft u de kans om herten, reeën of zwijnen te zien. De bekende Posbank met het omliggende heidegebied is ongeveer negen kilometer fietsen. In de directe omgeving van het erf vindt u onder andere een manege en diverse paardenstallingen. Verder is er aan de bosrand een viersterrencamping met zwembad.

Veluwezoom